Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare

În același dosar complex, fosta ei consilieră – Ioana Vârstă a primit tot o pedeapsă de 5 ani pentru abuz în serviciu și urmează, de asemenea, să fie încarcerată.

Final de proces pentru Monica Iacob Ridzi – fost ministru al Tineretului și Sportului în guvernarea Boc, ea a fost condamnată definitiv la 5 ani de închisoare cu executare.

Alți 7 inculpați -foști angajați ai Ministerului – au fost condamnați la închisoare cu suspendare.

În primăvara anului 2009, Monica Iacob Ridzi era ministru al Tineretului și Sportului. Sub pretextul realizării în 41 de orașe a unor acțiuni dedicate Zilei Tineretului ea a atribuit ilegal mai multe contracte unor firme private.

Două firme au primit peste 3 milioane de lei, sumă mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget.

Concertele organizate de minister au avut loc înainte de campania elctorală pentru alegerile europarlamnetare din 2009, la care candida din partea PDL și fiica cea mică a fostului președinte, Elena Băsescu.

După ce procurorii DNA au început verificările în acest caz, Monica Iacob-Ridzi intervenit pentru că din calculatoarele instituției pe care o conducea să fie șterse date și informații importante care arătau cum s-au organizat petrecerile publice.

În acest dosar a fost condamnată definitiv, tot la 5 ani de închisoare cu executare, și fosta ei consilieră, Ioana Vârsta. A fost găsită vinovată pentru abuz în serviciu.

Pe de altă parte, alți 7 foști angajați ai Ministerului și patronii celor 3 firme care au obținut ilegal contracte au primit pedepse cu suspendare cuprinse între 2 ani și jumătate și 3 ani.