Monede și brățări antice, găsite acasă la un craiovean

49 de monede antice și două brățări alcătuite din astfel de monede au fost ridicate de polițiști de la domiciliul unui craiovean. 25 dintre monede fuseseră scoase la vânzare, pe internet – transmite corespondentul Europa FM, Ana Maria Constantinescu.

Anunțul publicat de craioveanul de 27 ani pe internet a fost cel care a atras atenția polițiștilor. Acesta încerca să vândă 25 de monede romane cu 1.200 lei.

Polițiști sub acoperire s-au oferit să cumpere monedele, moment în care tânărul a mai redus din preț și a povestit că deține și alte monede și obiecte de patrimoniu.

Drept urmare, polițiștii au descins la locuința craioveanului de unde au mai ridicat 24 de monede antice și două brățări alcătuite tot din astfel de monede.
Tânărul și-a recunoscut fapta și le-a povestit polițiștilor că deține un detector de metale pe care l-a folosit în diferite căutări în situri arheologice și pe lângă acestea, astfel găsind monedele de patrimoniu. Acum este cercetat penal pentru furt și acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizare.
Monedele și brățările au fost ridicate de polițiști și urmează a fi expertizate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS