Moment istoric la Vatican: Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Ioan al XXIII-lea au devenit sfinti (AUDIO)

Ceremonia din Piața Sfântul Petru a fost urmărită de aproape un milion de oameni.

Roma a fost luată cu asalt în această zi de aproape un milion de pelerini veniți din toate colțurile lumii pentru canonizarea a doi Papi: Papa Ioan Paul al II-lea si Papa Ioan al XXIII-lea.

Mulțimea a umplut până la refuz Piața Sfântul Petru de la Vatican și împrejurimile, dar a ocupat și principalele piețe din centrul capitalei italiene.

De asemenea, peste 98 de delegaţii statale şi organizaţii internaţionale, dintre care 24 de şefi de state şi capete încoronate – de la regele Spaniei la preşedintele din Zimbabwe Robert Mugabe – au defilat prin faţa papei Francisc.

Suveranul pontif a adus un omagiu celor doi noi sfinţi catolici pentru apropierea lor de condiţia umană: ‘Preoţi, episcopi, papi ai secolui al XX-lea, ei au cunoscut tragedii, dar nu au fost zdrobiţi de acestea. În ei, Dumnezeu era mai puternic. Mai puternică era în ei şi mila lui Dumnezeu’.

Ca o premieră absolută în istoria de 2.000 de ani a Bisericii Catolice, această dublă canonizare a avut loc în prezenţa a doi papi – Francisc şi predecesorul său, Benedict al XVI-lea.