MOLDOVA: Medici români primiți la Bălți cu câte 1.000$ și un curcan. Darurile au fost returnate | AUDIO

Controversatul politician Renato Usatîi – primar al orașului Bălți din Republica Moldova – le-a dat bani medicilor români care au mers în țara vecină să ajute autoritățile sanitare.

Sumele au fost returnate după ce Usatîi s-a lăudat public că le va da și curcani de rasă, scrie presa de peste Prut.

La Bălți au fost repartizați patru din cei 42 de de medici şi asistenţi medicali din România, care au ajuns ieri în Republica Moldova, pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.

Primarul Renato Usatîi a apreciat gestul medicilor români de a trece Prutul, iar în semn de mulțumire a oferit fiecăruia câte un plic cu 1.000 de dolari:

“Deci, toți medicii din prima linie din municipiul Bălți, au primit din partea mea câte un premiu de o mie de dolari pe lună și, deoarece dumneavoastră ați devenit deja membrii ai familiei din Bălți, și pentru dumneavoastră, din partea mea, câte un premiu. Și vă mulțumesc, încă o dată, din suflet”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Renato Usatîi, descris deseori de presa independentă moldoveană drept un fost pion al Rusiei, s-a lăudat în presa locală că – la plecare – le va da cadrelor medicale române și curcani de rasă.

Ambasada României la Chișinău a anunțat că astăzi, medicii români au returnat banii în prezența presei locale, întrucât misiunea acestora este una strict umanitară.

La începutul lunii aprilie, Renato Usatîi a anunţat că îşi vinde maşina de lux, un Rolls Royce produs în 2019, pentru a ajuta medicii din oraşul Bălţi, implicaţi în lupta împotriva COVID-19.

Astfel, potrivit primarului, medicii vor primi câte 1.000 de dolari, fiecare asistentă medicală 400 de dolari, în timp ce infirmierele vor beneficia de câte 250 de dolari.

Comunicatul integral al Ambasadei:

“Ambasada României în Republica Moldova informează că în contextul misiunii în Republica Moldova a echipei medicale din România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, personalul medical român repartizați la Bălți a fost primit la 30 aprilie a.c. și de primarul orașului Renato Usatîi care le-a oferit câte un cadou drept mulțumire.

Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate, unele sume de bani.

Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale.

Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS