Confidenţialitate

MOL a îmbunătățit rețeta carburanților MOL EVO premium și standard (P)

După o perioadă de investiții semnificative în cercetare și dezvoltare, Grupul MOL a îmbunătățit rețeta carburanților MOL EVO premium și standard. Noii carburanții – MOL EVO Plus 3X Effect oferă un efect triplu complex: performanță mai bună, durată de viață prelungită a motorului și o cantitate diminuată de emisii de dioxid de carbon. Carburanții sunt deja disponibili în toate stațiile de servicii operate de Grupul MOL.

„Noii carburanți MOL EVO PLUS cu efect triplu complex sunt deja disponibili în toate stațiile din România și asigură creșterea eficienței motorului, datorită unui conținut mai ridicat de aditivi și a unor rețete îmbunătățite,” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

Motor mai curat și consum optimizat

Creșterea consumului de carburant, a emisiilor nocive și reducerea performanței motorului sunt câteva dintre efectele generate de depunerile de pe supapa de admisie. Depunerile apar atunci când nu este pompată cantitatea ideală de carburant în camera de ardere. Noii carburanți conțin un procent mărit de aditivi cu efect ridicat de eliminare a contaminanților și de reducere a depunerilor, asigurând creșterea eficienței motorului. Pentru a preveni apariția depunerilor de pe supapa de admisie, aditivii din combustibilul MOL EVO Plus acționează ca un detergent: terminația activă a moleculelor EVOTECH aderă la impurități și le curăță din sistemul de carburant. În același timp, arderea mai eficientă a combustibilului contribuie la evitarea pierderii performanței  vehiculului și la diminuarea  emisiilor nocive și a consumului de combustibil. Consumul mai mic de combustibil duce implicit la emisii de CO2 mai mici. De asemenea, datorită efectului de curățare, carburanții MOL EVO Plus pot prelungi viața motorului.

Rezultate măsurate prin metodele standardizate de testare a motoarelor conform normelor Consiliului European de Coordonare (CEC)

Eficiența efectului de curățare și menținerea curățeniei motorului generat de benzinele MOL EVO sunt dovedite pe motoare cu ardere internă (ICE) relevante pentru majoritatea vehiculelor din parcul auto: motoare cu injecție de combustibil în port (PFI) și injecție directă (GDI, DISI). Efectul de menținere a curățeniei motorului generat de benzină arată cum aceasta previne formarea depunerilor pe supape și injectoare, în timp ce proprietatea de curățare descrie modul în care îndepărtează depunerile deja formate pe aceste părți ale motorului. Măsurătorile au fost efectuate conform standardelor CEC F-20-98 (PFI, M111) și CEC TDG-F-113 (GDI, EA111).

Efectul de curățare și păstrare a curățeniei motorului generat de motorinele MOL este dovedit pe motoarele diesel cu ardere internă (ICE) relevante: motoarele cu injecție indirectă și injecție directă (common rail). Menținerea efectului de curățare generat de motorinele MOL arată cum este prevenită formarea depunerilor pe partea interioară și exterioară a injectoarelor, în timp ce proprietatea de curățare descrie modul în care îndepărtează depunerile deja formate de pe aceste părți ale motorului. Măsurătorile au fost efectuate conform standardelor CEC F-23-01 (XUD9), CEC F-98-08 (DW10B) și CEC F-110-16 (DW10C).

Atât benzinele, cât și motorinele au fost testate de către o companie independentă de testare din Austria (Drive Technology Center – DTC Testing GmbH), iar carburanții testați au fost produși în Rafinăria Grupului MOL din Százhalombatta – Ungaria.

Aici puteți vedea câteva video-uri de prezentare despre noi carburanți MOL EVO PLUS 3X Effect.