Confidenţialitate

Moise Guran: “Ura nu e obligatorie! E doar o cale pe care o alegi. Sau nu!”

“Ura vine întotdeauna din frustare, din anxietate și din înstrăinare. Toate religiile omenirii au proclamat iubirea și au sfârșit sub valurile de ură, stârnite de propriile contradicții. Una singură, religia comunistă, a proclamat ura. Ura de clasă, ca motor de progres. Și a sfârșit la fel.

Eu cred că este împotriva firii noastre și nici n-ar trebui să acceptăm că ura ar putea fi inevitabilă. Nu, ura nu este un apanaj al ființei umane. Și totuși, dacă incertitudinea ne sperie, atunci evoluția însăși este cea care creează și conflictul și ura”, a spus Moise Guran, în emisiunea Rock&Talk de la Europa FM.

“Da, acum ura e aici, o trăim, e prezentă cu noi. Mai prezentă și mai palpabilă decât oricând. Dar acum știm singura cale către toleranță, pace și, de ce nu, către iubire. Ceea ce face ca, în final, ura să fie doar o opțiune individuală. Amintiți-vă asta de câte ori vă apucă furia. Ura nu e obligatorie, e doar o cale pe care o alegi sau nu”, a încheiat Moise Guran prima ediție a emisiunii Rock&Talk de la Europa FM.

Moise Guran a revenit la Europa FM ca realizator de emisiune rock.

Emisiunea Rock&Talk poate fi ascultată în fiecare seară de joi, de la ora 21:00, la Europa FM și pe europafm.ro în cadrul unui podcast săptămânal.