Confidenţialitate

Moise Guran: Relația părinte-copil presupune, cel puțin, o nevoie dublă de afecțiune

“Multor părinți le place să creadă că au o relație de prietenie cu copilul lor. În realitate, relația părinte-copil presupune cel puțin o nevoie dublă de afecțiune, deci de așteptare reciprocă, iar asta face cu adevărat dificilă existența unei relații de prietenie între părinte și copil.

Poate fi, da, o prietenie între părinte și copil, dar numai atunci când cei doi nu mai au niciun fel de așteptare unul de la celălalt, ci pur și simplu se simt bine împreună, la fel ca în orice altă prietenie.

Nevoia părinților de a-și simți copilul aproape rămâne, de regulă toată viața, pe când nevoia copilului de a fi aproape de părinți poate evolua altfel și frecvent se întâmplă asta.

Cel mai des, copii vor să își știe părinții bine, undeva, și cam atât, dar abia ăsta este un bun fundament pentru o prietenie reală.

Mi se pare mie că abia atunci când copilul este cel care spune mama sau tata îmi este prieten, există o șansă bună ca acest lucru să fie și adevărat” a spus Moise Guran în emisiunea Rock&Talk la Europa FM.