Moise Guran, după ședința USR: Dacă mi se propune, voi candida și la prezidențiale | AUDIO

Jurnalistul Moise Guran renunță definitiv la presă și se alătură alianței USR Plus.

El a participat în această seară la ședința Biroului Național al USR și a declarat că este interesat să contribuie, în calitate de politician, la reformarea țării, cu experiența pe care a acumulat-o.

„Pe mine mă interesează ca după alegerile parlamentare din acest an, țara noastră să aibă o majoritate parlamentară benefică, nu penală, cum a avut până acum. În Parlamentul României, în momentul de față, e o majoritate anti-socială care a scos hoții și criminalii din pușcării și a încercat să legalizeze corupția. Noi va trebui, împreună, să facem modificări de Constituție, ne trebuie 66% din Parlament”, a spus Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Moise Guran a explicat că nu se va da în lături de la a candida la viitoarele alegeri, parlamentare sau chiar prezidențiale. Fostul jurnalist spune că va ajută Alianța USR Plus și în campania pentru alegerile locale, dar nu este interesat de o candidatură la Primăria Capitalei.

„Dacă mi se propune, voi candida și la alegerile prezidențiale. Știu că tocmai le-am ratat, dar asta e, o dată la cinci ani”, a spus Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

USR Plus își va stabili strategia pentru alegerile locale după ce se va ști clar dacă acestea vor avea loc într-un singur tur, că până acum, sau se va reveni la sistemul cu două tururi de scrutin. De asemenea, decizia va fi luată și în funcție de discuțiile cu PNL, la care se va stabili dacă opoziția va avea un candidat unic sau cele două formațiuni vor merge separat, pentru a o învinge pe Gabriela Firea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS