Modificari aduse programului ‘Prima Masina’

Astfel, pot beneficia de program toți cei care au peste 18 ani și nu doar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Ministerul de Finanțe aduce modificări programului ‘Prima Mașină’.

Sumele alocate acestui programul guvernamental – prin care statul garantează finanțarea pentru cumpărarea unui autoturism nou – se ridică la 50 de milioane de lei.

În noua variantă a proiectului de hotărâre de Guvern, toate persoanele fizice cu vârsta de peste 18 ani vor beneficia de o finanțare ce va acoperi maximum 95% din preţul de achiziţie .

Din banii obținuți prin împrumut bancare, statul va garanta cel mult jumătate din sumă.

Trebuie precizat că finanțarea de care vor beneficia persoanele nu include dobânzile şi comisioanele bancare, precum şi alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de credit.

Durata maximă a finanţărilor este de 60 de luni calendaristice – adică 5 ani, iar prețul maxim de achiziție este de 50 de mii de lei, la care se poată adăuga TVA.

Pe de altă parte, cei care își vor cumpăra un autoturism nou prin programul Prima Mașină, îl pot vinde ulterior – dar numai dacă și-au achitat creditul.

Să mai spunem că beneficiarii sunt obligați cA, după ce intră în posesia mașinii, să încheie și o asigurare de tip CASCO.