Confidenţialitate

Moderna solicită autorizarea în UE a vaccinului său anti-Covid pentru adolescenți

Compania americană Moderna a cerut autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru adolescenți în Uniunea Europeană. A depus o cerere în acest sens și în Canada și că va cere autorizarea de urgență și Agenției pentru Medicamente și Alimente din Statele Unite.

Moderna anunţa la sfârşitul lui mai rezultatele complete ale unor studii clinice asupra unui număr de peste 3.700 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani în Statele Unite.

”Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul Moderna împotriva covid-19 s-a deovedit extrem de eficient în prevenirea Covid-19  la adolescenţi”, a declarat directorul companiei farmaceutice.

Vaccinul a fost în general ”bine tolerat”, subliniază compania americană, iar efectele secundare pe care le provoacă adolescenţilor sunt aceleaşi cu cele provocate adulţilor.
În prezent vaccinul anti-Covid al Moderna este administrat în Uniunea Europeană doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Anunțul Moderna vine după ce UE a aprobat luna trecută vaccinarea împotriva coronavirusului a adolescenților cu vârsta între 12 și 15 ani cu vaccinul Pfizer/BioNTech.
La noi, vaccinarea la această categorie de vârstă a început săptămâna trecută. Peste 8.500 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani s-au vaccinat anticorona până. Potrivit Comitetului Național de Vaccinare, alți 115 mii de tineri cu vârste între 16 și 19 ani au ales deja să se imunizeze.