Mocănița a fost blocată de un șofer care a parcat mașina pe șine – VIDEO

În weekend, un şofer şi-a lăsat maşina parcată pe calea ferată şi a blocat, astfel, Mocănița Huțulca, generând o situație inedită.

Mocănița Huțulca, din județul Suceava, este printre ultimele căi ferate forestiere cu abur din lume. Construită ca soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi.

Cei aproximativ patruzeci de călători aflați în tren, au pornit, câmbătă, în căutarea clujeanului care și-a lăsat mașina pe șinele Mocăniței.

Proprietarul maşinii a fost găsit după aproximativ 15 minute de căutare.

Situația neobișnuită a fost filmată de un jurnalist, Catalin Maximiuc, care a încărcat imaginile într-un grup de pe Facebook destinat promovării Bucovinei.

Calea ferata cu ecartament îngust de la Moldovița a fost construită de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, și dată în folosință în anul 1888 pentru transport de masă lemnoasă de la pădure la gater. Inițial, traseul mocăniței avea 23,9 de kilometri, de la Moldovița la Roșoșa, însă în decursul anilor s-au mai construit o mulțime de variante și tot sistemul a ajuns în anul 1987 cu înființarea porțiunii Râșcovei – Râșca dreaptă + Arsuri la o lungime de 73 de kilometri.

Linia de la Moldovița a fost folosită până în anul 2001 pentru transport de masă lemnoasă.

Azi, linia folosită pentru turism, are 10,5Km. Drumul este parcurs în aproximativ 3 ore, cu o pauză pe traseu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS