Mobile World Congress, cel mai mare targ de telefonie si gadgeturi din lume

Cel mai mare târg al telefoniei mobile și gadgeturilor din lume a avut loc săptămâna aceasta la Barcelona.

Biciclete electricee, telefoane inteligente, sau tastatura care se pliază, toate au fost prezentate la Mobile World Congress 2015.

Poate cel mai așteptat moment al târgului a fost lansarea celor doua modele noi de smartphone de la Samsung, S6 și S6 Edge. Noile echipamente au ecrane frontale de 5,1 inci, precum modelul S5, şi cameră foto de 16 megapixeli, cu o lentilă specială care îmbunătăţeşte calitatea fotografiilor făcute noaptea.

Ambele smartphone-uri sunt disponibile cu carcasă aurie, albă şi neagră, în timp ce S6 poate avea şi culoarea albastru, iar Edge poate avea culoarea verde. Modelele vor fi disponibile în peste 20 de ţări începând cu data de 10 aprilie.

Ford a lansat o bicicletă electrică. Compania americană dorește să își extindă afacerile dincolo de producția de mașini. Adresată mai ales firmelor de curierat, e-bicicleta se conectează la smartphone și oferă astfel amănunte despre traseul urmat.

Gigantul Microsoft continuă să inoveze, cu un model de tastatură universală, care se pliază cu uşurinţă şi poate fi folosită atât pentru computere, cât şi pentru telefoane. Fiind foarte subţire, poate fi purtată oriunde. Tastatura va fi disponibilă din luna iunie la un preţ de 100 de dolari.

Prezența României la Barcelona a fost marcată de lansarea de telefoane inteligente Allview, de aplicații GPS, sau de soluții pentru monitorizarea sănătății.

Mobile World Congress are loc anual și este cel mai mare târg al telefoniei mobile și gadgeturilor din lume.