Moartea unui om, la o vânătoare la care a participat și șeful SPP, nelămurită nici la patru ani de la eveniment

Un ofițer SPP acuză mușamalizarea unui dosar în care procurorii cercetează moartea unui om, împușcat  la o partidă de vânătoare.

La vânătoarea care a avut loc în 2012, în județul Prahova, a participat și șeful Serviciului de Protecție și Pază, generalul Lucian Pahonțu, responsabil de protecția președintelui și a celor mai importanți demnitari din stat.

Aseară, la Antena 3, ofițerul SPP a acuzat sub protecția anonimatului, că generalul Pahonțu a plecat de la locul faptei la acel moment, cu tot cu armă, înainte ca investigatorii să sosească la locul faptei.

 

Ofițerul acuză că ulterior, i s-a spus că să declare că victima s-a autoaccidentat, iar de patru ani, trăiește într-un stres continuu.

La solicitatea Europa FM, Serviciul de Protecție și Pază precizează că șeful instituției, generalul Lucian Pahonţu, a fost audiat de către procurori pentru stabilirea adevărului, iar calitatea sa în acest dosar este cea de martor.

De asemenea, SPP spune că în acest caz s-au făcut  numeroase expertize judiciare precum şi alte investigaţii.

În schimb, Parchetul General nu a răspuns încă solicitării Europa FM de a preciza în ce stadiu se află dosarul și dacă s-a stabilit vreo vinovăție în cei patru ani de la producerea evenimentului.

Siteul Hotnews susține citând surse judiciare, că în urmă cu trei săptămâni, a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă chiar ofițerul SPP care acuză mușamalizarea dosarului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS