Moartea liderului Al Qaida Osama Ben Laden, la TV înaintea alegerilor

Producătorii resping acuzațiile potrivit cărora filmul și-ar dori să-i atragă pe cei indecişi cu 48 de ore înainte de deschiderea secţiilor de votare.

Duminică, peste 2.700.000 de de persoane au urmărit primul film despre operaţiunea care a condus la moartea liderului Al Qaida Osama Ben Laden.

Canalul National Geographic este cel care a difuzat acest program cu doar două zile înainte de alegerile prezidenţiale americane.

Într-un interviu, regizorul John Stockwell a respins orice suspciune de propagandă în favoarea preşedintelui în exerciţiu şi a negat că filmul urmăreşte să ralieze persoanele indecise cu mai puţin de 48 de ore înainte de deschiderea birourilor de vot.

‘Acest film nu a fost scris sau turnat niciodată cu aceast intenţie (…)Credeţi într-adevăr că sunt oameni care nu ştiu că Osama ben Laden a fost ucis în timpul preşedinţiei lui Obama şi că filmul îi va învăţa acest lucru? Aş fi mirat’, a declarat el pentru AFP, agenţie preluată de Mediafax.

Eliminarea liderului Al-Qaida este considerată una din principalele reuşite în materie de politică externă şi securitate ale lui Barack Obama.

Documentarul urmează să fie distribuit şi în sălile de cinema începând de joi, 8 noiembrie.