Moartea fiului cel mic al fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici ramane invaluita in mister

Presa ucraineană relatează că acesta s-ar fi înecat sâmbătă în lacul Baikal și prezintă și detalii despre cum s-ar fi produs accidentul: el ar fi plonjat în apa înghețată și, din cauza centurii, i-ar fi fost imposibil să se salveze.

Potrivit RIA Novosti, decesul lui Viktor Ianukovici junior nu a fost încă anunțat oficial.

Agenția de presă EFE citează presa din Ucraina și relatează că acesta a intrat cu mașina pe suprafața înghețată a lacului Baikal, gheața nu a rezistat, iar autoturismul s-a scufundat.

Jurnaliștii susțin că, anterior, fiul fostului lider de la Kiev a participat la un eveniment sportiv.

Potrivit acestora, el s-ar fi aflat la volanul unei dubițe marca Volkswagen – în care s-ar mai fi aflat alte 5 persoane – care au supraviețuit. Ei ar fi intrat cu mașina pe lacul înghețat pentru a face fotografii.

Șoferul însă a murit: el purta centura de siguranță, motiv pentru care nu a mai putut ieși la suprafață.

Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia a dezmințit aceste informații.

În acest context, Ministerul de Externe al Ucrainei susține că Moscova a furnizat informații contradictorii în privința lui Viktor Ianukovici jr. și a cerut detalii suplimentare, dar încă nu a primit răspuns.

Viktor Ianukovici junior, în vârstă de 33 de ani, a fost în două rânduri deputat în parlamentul de la Kiev și era pasionat de automobilism. Din 2012 și până la înlăturarea de la putere a tatălui său, în februarie 2014, a fost vicepreședinte al Federației de Automobilism din Ucraina.