Confidenţialitate

Mixich: România poate fi considerată zonă roșie în Europa. Nu putem vorbi de restricții la nivel național

În alte țări din Europa, autoritățile au înăsprit sancțiunile și au reintrodus restricții, după ce s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, spune expertul în politici de sănătate publică, Vlad Mixich.

Nu mai putem vorbi însă despre restricții la nivel național, precizează Vlad Mixich:

În alte țări, factorul politic nu a ezitat să ia măsuri de reintroducere graduală a restricțiilor sau să crească sancțiunile. De această dată, nu mai putem intra într-o izolare generalizată la nivel național. Abordarea logică este identificarea regiunilor unde crește galopant numărul de cazuri, iar acolo trebuie introduse măsuri. Mă tem că nu este dezirabil din punct de vedere politic. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vlad Mixich mai spune că România poate fi considerată zonă roșie în Europa. Pentru cetățenii țărilor din zona roșie, alte state impun de regulă restricții la granițe.

România este în acest moment printre cele 3 zone ce pot fi considerate la nivel european focare în dezvoltare, din cauza numărului de cazuri din ultimele două săptămâni. Vorbim de România, Bulgaria, Suedia, Portugalia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Odată cu creșterea numărului de îmbolnăviri a crescut și numărul persoanelor internate la terapie intensivă.  În prezent, în această secție, sunt internate 240 de persoane. Pragul de alertă este undeva la 1000 de paturi ocupate la ATI, menționează Vlad Mixich.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.