Confidenţialitate

Mixich, despre sistemul de sănătate: România are multe pietre legate de picior din trecutul recent | AUDIO

Expertul în politici de sănătate Vlad Mixich a comentat la Europa FM clasamentul privind cele mai sigure ţări pentru turism, în această perioadă.

Este vorba despre un studiu citat de revista Forbes în care au fost incluse 200 de țări și care plasează România pe locul 30 în Europa și pe 57 în lume.

“România este plasată între două mari țări, imediat după India și înaintea SUA. Clasată în setul 3 de țări care au performat bine, dar mai puțin bine decât era așteptat. Vorbim de un număr mare de indicatori care sunt luați în calcul și care dau greutate nu doar eficienței cu care și-au făcut treaba spitalele, medicii sau epidemiologii, ci și stării anterioare a țării”, spune Mixich.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acest clasament ar trebuie să fie un semnal de alarmă pentru autorități, este de părere Vlad Mixich:

“Astfel de studii trebuie privite cu moderație, pentru că, iată, chiar și în situații în care România trece onorabil printr-o criză de sănătate publică de așa proporții, suntem plasați la jumătatea clasamentului pentru că venim cu foarte multe pietre legate de picior din trecutul recent. România este țara din Europa în care se alocă cele mai mici fonduri sistemului medical.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.