Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţia SUA, a votat

În urmă cu mai puţin de o oră, candidatul republican la preşedinţia SUA a votat împreună cu soţia sa, Ann, în orăşelul Belmont.

Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţia SUA, a votat în urmă cu mai puţin de o oră, în orăşelul Belmont. El s-a prezentat la vot împreună cu soţia sa, Ann.

Romney, care s-a declarat încrezător că va câştiga, îl înfruntă pe preşedintele Barack Obama într-un scrutin care, conform sondajelor, va avea un rezultat foarte strâns.

Spre sfârşitul zilei, Romney va aştepta rezultatul votului în Boston.

Barack Obama a votat anticipat, pe 25 octombrie. Toate statele americane dispun de vot anticipat, ceea ce le permite alegătorilor să trimită buletinele prin poştă sau să le depună în urne fără să aştepte data de 6 noiembrie.

Dacă preşedintele în exercițiu îşi încearcă norocul după un mandat dificil, contracandidatul său îşi caută ultima consacrare după o viață plină de succese.

Cine este Barack Obama

Primul preşedinte de culoare din istoria Americii – Barack Obama aspiră la al doilea mandat la Casa Albă – după 4 ani în care americanii s-au săturat de criza economică.

Interlocutorii săi vorbesc de un preşedinte rezervat, cerebral, dar şi foarte competitiv, căruia nu-i place să piardă nici în politică, nici la baschet.

Deşi devine primul preşedinte american care susţine căsătoria între persoane de acelaşi sex, Barack Obama nu reuşeşte să impună nici adoptarea unei reforme a imigraţiei şi nici un plan de tranziţie către energia ‘verde’.

Cine este Mitt Romney

Fie că va deveni sau nu al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, republicanul va încheia azi aproape şase ani de campanie, marcată de voinţa acerbă de a se diferenţia de imaginea sa de bărbat distant şi oportunist.

La vârsta de 65 de ani, Mitt Romney a obţinut numeroase succese profesionale: licenţiat la Harvard, salvator al Jocurilor Olimpice de iarnă din Salt Lake City în 2002 şi guvernator al statului Massachusetts din 2003 până în 2007.

A avu însă şi eşecuri – o înfrângere în 1994 în cursa pentru Senat şi o primă candidatură ratată la alegerile prezidenţiale din 2008 în faţa lui John McCain.

Analiştii se întreabă retoric – adevăratul Romney este acea persoană moderată sau un extremist de dreapta concentrat pe tăieri bugetare drastice ?