Confidenţialitate

Mitropolia Banatului a donat spitalelor patru aparate de monitorizare a pacienţilor din ATI

Mitropolia Banatului a donat spitalelor patru aparate de monitorizare a pacienților din Terapie Intensivă care vor putea fi folosite și după pandemie.

Monitoarele în valoare de 30.000 de euro au fost cumpărate din Elveţia de către Arhiepiscopia Timişoarei cu ajutorul unui sponsor.

Practic, cu ajutorul acestui monitor medicii pot verifica în orice moment starea de sănătate a pacienţilor. Un lucru vital, mai ales când vorbim despre cei care sunt intubaţi la terapie intensivă.

Trei dintre aparatele de monitorizat au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara şi celălalt la Maternitatea Bega din oraş.

„De fapt, ajută pacienţii noştri gravi din spital, sunt foarte utile aceste aparate pentru că pe de-o parte ne permite nouă medicilor să nu trebuiască să stăm tot timpul lângă pacienţi şi să riscăm să ne contaminăm”, explică Virgil Musta, specialist Boli Infecţioase.

„Este îngerul păzitor care va sta la capul pacienţilor. Dumnezeu să îi binecuvânteze şi pe pacienţi şi pe medicii care o să folosească aceste aparate”, declară ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Aparatele vor ajuta secţiile de terapie intensivă şi după încetarea pandemiei.