Confidenţialitate

Miting în Piața Victoriei | Protestatarii cer să nu se revină la Ordonanța 13

Aproximativ 1000 de protestatari s-au strâns și în această seară în fața Guvernului, la un miting anti-PSD.

După ce Liviu Dragnea a sugerat ieri că va renunța la procedura parlamentară pentru modificarea Codului Penal, însă schimbarea legislativă va trebui făcută „până la capăt”, protestatarii cer public Guvernului să nu redefinească abuzul în serviciu prin ordonanță de urgență. Ar fi, practic, o revenire la ordonanța 13 care a scos în februarie 2017 sute de mii de oameni în stradă în toată țara.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis în şedinţa de vineri să îl susţină în continuare pe preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta.

În afara funcției de lider al partidului, Liviu Dragnea este și președintele Camerei Deputaţilor.“CExN al PSD a decis susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta, la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României“, se arată într-un document oficial adoptat la finalul unei şedinţe care a durat mai bine de patru ore şi care a avut loc în biroul de la Cameră al lui Liviu Dragnea.

Conducerea PSD a mai decis susţinerea Guvernului condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare, precum şi realizarea “tuturor demersurilor legale şi constituţionale” pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile Justiţiei şi a Codurilor penale.

Într-o declarație făcută după discuțiile cu liderii partidului său, Liviu Dragnea a dat de înțeles că aceste schimbări ar urma să se adopte prin ordonanță de urgență.

Proteste au fost și vineri seara, pe o ploaie torențială, când în Piața Victoriei au venit câteva sute de persoane care au scandat lozinci precum „Demisia, demisia!” și „PSD, ciuma roşie!”.