Mit spulberat în Deşteptarea: Râsul nu îngraşă, ba dimpotrivă

Vlad Petreanu şi George Zafiu au făcut o descoperire surprinzătoare într-un studiu al specialiştilor de la Universitatea Vanderbilt din Nashville.

Cercetătorii de la Universitatea Vanderbilt din Nashville au realizat un studiu ca să afle câte calorii consumă o persoană atunci când râde.

La studiu au participat 31 de bărbaţi şi 63 de femei cu vârsta între 18 şi 34 de ani. Toţi au fost testaţi în perechi, pentru că în aceste condiţii erau mai relaxaţi şi se distrau mai bine.

Astfel, în timp ce râdeau, voluntarii au consumat cu 0,19 kcalorii pe minut mai mult decât în mod normal, iar pulsul a crescut cu 2,1 bătăi pe minut.

Persoanele care s-au amuzat mai mult şi au râs mai mult de 20 de secunde pe minut au consumat cu 17% mai multe calorii şi au avut un ritm cardiac mai alert comparativ cu restul.

George Zafiu şi Vlad Petreanu au concluzionat, în Deşteptarea, după acest studiu că ‘De ia e bună emisiunea asta Deşteptarea: Nu te slăbeşte ca mersul la sală, dar te menţine în formă. Si-ţi creşte ritmul cardiac’.

Specialiştii de la Universitatea Vanderbilt din Nashville atrag totuşi atenţia că numărul caloriilor care sunt arse în plus prin râs este foarte mic, deci persoanele care speră să slăbească în acest mod agreabil nu au şanse prea mari de reuşită.