Misterul disparitiei din viata publica a dictatorului nord-coreean: Kim Jong-un si-a fracturat gleznele

Liderul nord-coreean ar fi suferit o intervenţie chirurgicală la Phenian la jumătatea lui septembrie, după ce şi-ar fi fracturat ambele glezne, şi este internat în spital.

Informațiile au apărut în presa din Coreea de Sud care citează surse din capitala Nordului.

‘Am auzit că Kim Jong-un s-a lovit la glezna dreaptă în iunie (…) şi a sfârşit prin a-şi fractura ambele glezne pentru că nu s-a tratat’, a declarat sursa citată, care a vizitat recent Coreea de Nord.

Sursa a adăugat că Kim a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Clinica Bonghwa, un spital exclusivist pentru membrii de partid de rang înalt, la jumătatea lui septembrie, iar în prezent este în perioada de recuperare.

Au fost speculaţii că obezitatea şi alcoolul i-au provocat gută. Kim a lipsit de la sesiunea parlamentară de joi din Phenian, iar un oficial guvernamental a declarat că este ‘improbabil ca un tânăr ca Kim Jong-un să fi lipsit de la Marea Adunare Populară doar pentru că are gută’.

Televiziunea publică a recunoscut joi, în timpul unui reportaj, că Kim şchiopătează şi că este bolnav. Serviciile de informaţii sud-coreene au aflat că o echipă de medici din Europa a mers recent în Coreea de Nord.