Confidenţialitate

Misiunea Verde: “Iernile blânde din ultimii ani vor fi înlocuite de ierni tot mai geroase” – Bogdan Antonescu, specialist în fizica atmosferei | AUDIO

Am tot vorbit la Misiunea Verde despre o vară cu record de temperatură în acest an, dar și alte depășiri lunare înregistrate la nivelul întregii planete. Septembrie, octombrie și, se pare că și noiembrie, sunt lunile din 2023 cele mai calde de când se fac măsuratori meteo, iar anul care e aproape să se încheie, va deveni, cel mai probabil, cel mai călduros din istoria înregistrărilor meteo.

Doar în luna octombrie am avut creșteri de temperatură care au făcut ca media acestui an să se ridice cu 1,43 de grade Celsius față de perioada preindustrială, foarte aproape de pragul de +1,5 grade, care ar fi urmat să fie atins peste câțiva ani.

Bogdan Antonescu, specialist în fizica atmosferei și cercetător în domeniul schimbărilor climatice a explicat la Misiunea Verde că iernile blânde din ultimii ani vor fi înlocuite de ierni tot mai geroase, cărora oamenii le vor face față tot mai greu. Este numai una dintre consecințele creșterii temperaturii, la nivel global, cu 1,5 grade.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

Foto: Shutterstock