Confidenţialitate

Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Ministrul Mediului mai are fonduri pentru două programele Rabla până la sfârșitul anului | AUDIO

În încercarea de a scădea consumul de energie electrică în contextul creșterilor de prețuri din ultima perioadă, Ministerul Mediului a lansat programul Rabla pentru becuri. Normele de aplicare au fost publicate săptămâna aceasta, iar în Misiunea Verde, Tanczos Barna a explicat cum se procedează.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultima etapă din acest an a programului Rabla clasic și Rabla Plus s-a încheiat. Fondurile disponibile pentru voucherele de casare au fost epuizate în câteva zile. Mulți români așteptau cu nerăbdare să-și poată cumpăra o mașină nouă cu ajutorul tichetului oferit de stat.

Mai sunt bani însă pentru programul Rabla local, care a suferit unele modificări față de ce anunțase inițial Ministerul Mediului. De exemplu, cea mai mare parte din sumă este decontată acum de la bugetul de stat, iar autoritățile locale contribuie cu mai puțin. Potrivit programului Rabla local, cine duce la casat o mașină mai veche de 15 ani va primi 3000 de lei, bani pe care îi poate folosi cum dorește.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: