Confidenţialitate

Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Legea spune că tăierile masive din pădurile României sunt atentat la siguranța națională. Politicienii o țin, însă, fără norme de aplicare | AUDIO

În România, tăierile ilegale de păduri sunt prezentate în investigații de presă de mulți ani. Echipa „România, te iubesc” a arătat de multe ori cum hectare întregi de copaci dispar în fiecare zi, iar acest lucru se face cu ajutorul unei caracatițe care cuprinde angajați ai ocoalelor silvice, polițiști, politicieni.

Dispariția pădurilor ne afectează sănătatea. Studii făcute constant în ultimii ani dovedesc cât de poluat este aerul pe care îl respirăm. Cu toate acestea, tăierea copacilor pare de neoprit. Asta și pentru că avem o legislație deficitară.

Reporterul Alex Dima a mers în Parlament și le-a demonstrate aleșilor noștri de ce tăierile masive din pădurile României sunt atentat la siguranța națională. A fost trimis să scrie el o lege, așa că s-a apucat de lucru.

Politicienii au dat forma finală proiectului, astfel că în acest moment în Legea siguranței naționale există un paragraf care se referă clar la tăierile masive, ba chiar și la resursele din subsolul țării și apele noastre. Ilegalitățile din aceste domenii nu pot fi oprite însă din cauză că politicienii nu au făcut și normele de aplicare a legii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: