Confidenţialitate

Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Cum aflăm dacă acțiunile noastre sunt împotriva sau în favoarea naturii | AUDIO

Schimbările climatice nu pot fi negate. E nevoie doar să ne uităm în jurul nostru și să comparăm iernile de acum cu cele din copilărie sau verile de acum cu cele din urmă cu doar câțiva ani.

Invitat la Misiunea Verde, Alexandru Stermin, profesor de anatomie comparată la Universitatea Babeș-Bolyai, spune că din punct de vedere al specialistului care este mereu pe teren la cercetare lucrurile sunt grave. Schimbările climatice au un ritm foarte rapid care duce la dispariția de plante și animale, iar asta va face viața tot mai grea pe Pământ.

Tot el precizează însă că, din punct de vedere al omului pasionat de natură, poate observa că există speranță. Din discuțiile cu studenții cărora le predă sau din expedițiile pe care le organizează în natură pentru copii și adulți a înțeles că tot mai mulți vor o schimbare și caută soluții.

Cheia este în educație, spune Alexandru Stermin. Copiii ar trebui să afle din școală cât rău poate face omul naturii și cum pot fi îmbunătățite lucrurile. Pentru o schimbare adevărată este însă nevoie de răbdare. Între timp ar trebui să ne implicăm cu toții ca să obținem conservarea cât mai multor zone.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: