Confidenţialitate

Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Cât mai durează până vom putea proteja pădurile din jurul Bucureștiului de tăierile ilegale? | AUDIO

Bucureștiul este în top 3 al celor mai poluate capitale din Uniunea Europeană și înregistrează cele mai mari pierderi bugetare anuale, asociate cu tratarea bolilor cauzate sau înrăutățite de poluarea aerului – 6,35 miliarde de Euro.

Și la spațiul verde pe cap de locuitor, capitala României este pe ultimul loc între țările europene – un bucureștean beneficiază de maximum 9 metri pătrați de spațiu verde, în schimb inhalează cel mai toxic aer – pentru care avem un infringement de la Uniunea Europeană, iar amenzile le plătim tot noi, cetățenii, din taxele pe care le dăm statului.

E clar că locuitorii capitalei, dar și cei din apropiere au nevoie să respire un aer mai curat, iar pentru asta ar trebui ca în oraș să crească spațiul verde și măsurile anti poluare, iar pădurile din jurul Bucureștiului să nu mai fie tăiate în scopuri pur economice și să se creeze o centură verde înconjurătoare pentru capitală.

Despre cum pot fi realizate toate acestea a vorbit la Misiunea Verde Florin Stoican, unul dintre inițiatorii platformei Împreună pentru Centura Verde.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

PODCAST
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.