Confidenţialitate

Misiunea Verde cu Mona Nicolici: Agricultorii își pot reduce amprenta de carbon cu ajutorul panourilor solare | AUDIO

Noul context mondial, dominat în ultimele luni de războiul din Ucraina, dar și de efectele schimbărilor climatice, amenință grav industria alimentară.

Rusia și Ucraina exportă aproximativ un sfert din grâul din lume și jumătate din produsele de floarea soarelui. Ucraina vinde, de asemenea, mult porumb la nivel global. Analiștii au avertizat că războiul ar putea afecta producția de cereale și ar putea chiar dubla prețurile globale la grâu, dar si la alte produse.

În același timp, valurile de căldură cu care ne confruntăm în această vară, seceta, dar și penuria de apă din anumite zone ale lumii, pot afecta grav agricultura. Și dacă guvernele se misca greu cand vine vorba despre decizii importante si rapide care țin de viața oamenilor, iată că exista organizatii care stiu sa miste lucrurile către soluții viabile – care pot deveni model pentru strategiile decidenților.

Impact Hub București, alaturi de un consorțiu pan-European din sectorul agroalimentar au lansat un concurs de idei pentru a adresa marile provocări ale sectorului agroalimentar de anul acesta: 1. reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin practici de agricultură sustenabilă și 2. creșterea accesului la alimentele din agricultură sustenabilă pentru consumatorii în vârstă de 45-60 ani.

Dani Matei de la Impact Hub a povestit la Misiunea Verde care sunt cele mai interesante idei propuse de grupul de lucru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cei de la Impact Hub își propun în continuare să-și prezinte ideile și proiectele celor din Ministerul Agriculturii.