Confidenţialitate

Misiunea Verde: Care sunt regulile pentru campare și grătar în natură | AUDIO

Suntem oficial în plin sezon al grătarelor și al picnicurilor la iarbă verde. Unii dintre noi sunt chiar mari amatori ai experiențelor cu cortul ori rulota. Până la toamnă este timp suficient să ne bucurăm de astfel de plimbări atât la munte cât și la mare.

Din păcate, România nu are prea multe variante de camping, mai ales în zonele de munte, iar unii români se înghesuie să campeze pe malurile râurilor, folosind apa pentru spălatul vaselor sau igienă personală.

În Misiunea Verde, Ionuț Iordăchescu, de la Let’s do it România ne-a povestit ce putem face pentru a ne asigura că natura ne va oferi noi și noi experiențe frumoase.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pornind de la aceste recomandări, nu ar trebui să uităm că impactul nostru asupra naturii ar trebui să fie zero pentru a ne putea bucura pe deplin de beneficiile pe care aceasta ni le oferă. Autoritățile din Vest au înțeles asta cu ceva ani în urmă și au acționat la timp, ne-a mai spus Ionuț Iordăchescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amenajarea unor zone de camping sau de relaxare în natură ar putea fi la îndemâna autorităților noastre, care pot accesa fonduri europene. În Estonia, de exemplu, acestea au fost folosite cu succes de autorități, care au reușit astfel să rezolve problema deșeurilor lăsate în natură.

Foto: Shutterstock