Mischie, HORA: Restaurantele s-ar putea redeschide de săptămâna viitoare | AUDIO

După întâlnirea avută joi cu premierul Ludovic Orban, șeful Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România spune că autoritățile vor pregăti un set de reguli pentru funcționarea localurilor de interior.

Daniel Mischie se arată încrezător că acestea se vor putea deschide de săptămâna viitoare.

„Nu a fost pronunțată nicio dată, dar a fost pronunțată intenția de a deschide cât mai rapid restaurantele. Cred că se vor deschide în următoare săptămână în mod sigur! Redeschiderea restaurantelor se intenționează a se face cu un set de reguli similar celor de pe terase. Practic, rămâne distanța fizică, purtatul măștilor în situația în care se circulă către anumite facilități din restaurant, case de marcat, baruri sau toalete…”, a declarat acesta, vineri, în emisiunea Deșteptarea, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Există o responsabilitate tripartidă, operator-client-autorități. Cred că o parte din clienți sancționează deja locațiile unde nu se respectă aceste reguli. Dacă vorbim din punct de vedere al business-ului, cred că operatorii vor înțelege foarte clar că intenția de a da un <tun> astăzi, și de a nu respecta regulile, pe termen lung le va cauza dar și industriei. În acest sens, unul din lucrurile care sper să se întâmple în perioada următoare este o campanie, prin care să fie încurajate ieșitul la restaurante, respectând regulile care vor fi adoptate”, a adăugat Daniel Mischie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții restaurantelor au discutat cu premierul Ludovic Orban și despre relaxarea măsurilor pentru terase.

„S-a discutat foarte mult pe tema mănușilor. Mai degraba ar trebui să încurajăm spălatul pe mâini decât purtarea mănușilor (…) Astăzi, conform reglementărilor, sunt permise la o masă 4 persoane care nu aparțin aceleiași familii. Propunem guvernului ca acest să crească la 8 sau la 10. Pe de altă parte, referindu-ne la evenimente, astăzi este permisă prezența a cel mult 50 de persoane în aer liber, vom propune ca acest număr să crească la 100”, a punctat președintele HORA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește evenimentele care au loc în interior, reprezentanții industriei HoReCa ar vrea ca numărul persoanelor premise să crească de la 20 la 50.

„Evaluăm fiecare creștere pe zi, pe săptămână, luând în calcul acea incubație de 14 zile. În măsura în care această evoluție ne va permite, vom merge cu relaxări inclusiv la restaurante. Dacă evoluția pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc”, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS