Mișcarea Pro-Brexit nu e de acord cu urgentarea procedurilor pentru ieșirea Marii Britanii din UE

Mişcarea politică pentru ieșirea Marii Britanii din UE – PRO BREXIT – nu pare a fi de acord cu  inițierea imediată a procedurilor pentru excluderea Marii Britanii din blocul comunitar, a declarat Matthew Elliott, unul dintre liderii campaniei pentru părăsirea Uniunii.

Elliot afirmă că Londra ar trebui să aibă loc mai întâi negocieri informale privind o nouă relație Marea Britanie – UE, înainte de a fi activat Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.

„Nu credem că ar trebui să invocăm urgent activarea Articolului 50”, a mai declarat Matthew Elliott într-un interviu pentru Reuters.

„Mai bine să se aşeze praful peste vară, timp în care pot avea loc negocieri informale cu celelalte state membre ale Uniunii Europene”, susține Elliott.

Matthew Elliott e de părere că negocierile trebuie să se refere la toate aspectele relaţiei cu Uniunea Europeană – cum ar fi contribuţia britanică la buget, accesul pe piaţa comunitară şi transferul serviciilor financiare.

Elliot spune că ar trebui ”stabilite toate aspectele privind contribuţia noastră la UE, când se încheie aceasta”.

După referendumul de joi, Marea Britanie se află sub presiunea liderilor europeni care au cerut urgentarea procedurilor pentru părăsirea blocului comunitar.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS