Mirel Rădoi este noul director tehnic al naționalei de tineret

În timp ce Ionuț Lupescu este în campanie electorală prin țară înaintea alegerilor pentru președinția Federației Române de Fotbal, principalul lui contracandidat – actualul conducător al forului, Răzvan Burleanu a dat încă o lovitură de imagine, cu care speră să atragă simpatia fanilor FCSB.

Fostul căpitan și antrenor al “roș-albaștrilor”, Mirel Rădoi a fost angajat de FRF ca director tehnic al echipei naționale de tineret.

El s-a consultat mai întâi cu directorul tehnic general, Mihai Stoichiță, care l-a convins să se alăture echipei lui Răzvan Burleanu.

În vârstă de 36 de ani, Mirel Rădoi a renunțat la cariera de fotbalist în 2015 după ce a evoluat la 4 echipe din zona Golfului. În reprezentativa “tricoloră” are 67 de selecții și a marcat două goluri.

A antrenat-o pe FCSB doar jumătate de sezon, între iunie și decembrie 2015, iar mai apoi a avut dese conflicte de opinie cu patronul clubului și nașul său, Gigi Becali, care îl susține acum pe Ionuț Lupescu.

Naționala de tineret a României este pregătită de Daniel Isăila și joacă pentru calificarea la Euro 2019, aflându-se momentan pe primul loc în Grupa a 8-a, peste Bosnia-Herțegovina, Portugalia, Țara Galilor, Elveția și Liechtenstein.

Mirel Rădoi va debuta ca director tehnic al “tricolorilor mici” abia la toamnă, în seprembrie, la deplasarea în Portugalia.

Între timp Ionuț Lupescu și-a depus marți la sediul Federației Române de fotbal dosarul de candidatură. Răzvan Burleanu făcuse acest pas încă de la 1 martie.

Amintim, până acum și-au mai anunțat intenția de a candida și 2 foști fotbaliști: Marcel Pușcaș și Sorin Răducanu.

Termenul limită pentru înscrierea candidaturilor este cu 15 zile înaintea alegerilor, iar președintele FRF va fi desemnat la 18 aprilie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS