Mircea și Vlad Cosma, aproape de sentința finală, în procesul în care sunt acuzați de corupție

La Înalta Curte de Casație și Justiție, are loc astăzi,  ultimul termen în procesul în care fostul președintele al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul său, fostul deputat Vlad Cosma, sunt judecați pentru corupție, mai exact, pentru acordarea unor contracte de asfaltări de drumuri în județul Prahova.

În primă instanță, cei doi au fost găsiți vinovați și condamnați la 5, respectiv 8 ani de închisoare.

Procurorii DNA l-au acuzat  pe Mircea Cosma de luare de mită şi abuz în serviciu, iar pe Vlad Cosma de  trafic de influenţă.

Fostul deputat a refuzat să facă declarații, precizând doar că nu îi este frică de sentința judecătorilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În schimb, sora lui Vlad Cosma, Andreea Cozma, a declarat că este convinsă că decizia inițială de condamnare a tatălui și a fratelui său va fi revocată.

Deputat în Parlamentul României, Andreea Cosma susține acuzațiile fratelui său potrivit cărora fostul procuror Mircea Negulescu și alți colegi de-ai săi de la DNA Ploiești au inventat probe în dosarele mai multor persoane publice.

Mai mult, Andreea Cosma spune că a fost obligată să răspundă avansurilor fostului procuror Mircea Negulescu pentru a nu ajunge la pușcărie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inspecția Judiciară verifică activitatea DNA Ploiești, iar Parchetul General a fost sesizat chiar de Vlad Cosma cu privite la presupusele abuzuri ale unor procutori de la acest serviciu.

Până acum, DNA a negat acuzațiile lui Vlad Cozma.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS