Confidenţialitate

Mircea Geoană: Acalmia este relativă. Federația Rusă continuă să mobilizeze forțe militare în jurul Ucrainei | VIDEO

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a fost invitatul lui Cătălin Striblea în emisiunea „Deșteptarea României”, la Europa FM. Mircea Geoană îl citează pe Serghei Lavrov care spune că însuși Vladimir Putin analizează propunerile trimise de NATO și Statele Unite ale Americii către Rusia, în privința trupelor occidentale în spațiul est-european.

„Mingea este în curtea Kremlinului, înțeleg. Declarația ministrului Lavrov este că președintele Putin, personal, se uită la propunerile făcute de Statele Unite și de NATO și că vom avea un răspuns din partea dânșilor”, a spus Mircea Geoana la Eropa FM.

Mircea Geoană: Acalmia este relativă. Federația Rusă continuă să mobilizeze forțe militare în jurul Ucrainei

Secretarul general adjunct NATO mai spune că aceste două săptămâni de acalmie sunt, de fapt, o acalmie „relativă”. În plus, Mircea Geoană subliniază că niciodată în ultimele decenii Rusia nu și-a deplasat trupe „din partea cealaltă a planetei către zona Europei de răsărit”.

Federația Rusă continuă să mobilezeze forțe militare în jurul Ucrainei. Asistăm aceste zile la – fără precedent după multe, multe decenii – la sosirea în Belarus a unor trupe rusești din Extremul Orient”, a explicat Mircea Geoana la Europa FM.

Mircea Geoană: Consiliul NATO-Rusia a fost creat pentru dialog. Sperăm ca Federația Rusă să revină la un dialog cu NATO

Mircea Geoană mai spune că speră ca Rusia să revină în dialog cu NATO.

„Dialogul este important. Sperăm ca Federația Rusă să revină la masa dialogului cu noi. Consiliul NATO-Rusia pentru asta a fost creat în urmă cu niște ani de zile și de aceea așteptăm răspunsul părții ruse și să sperăm că vom avea una sau mai multe noi reuniuni ale consiliului NATO-Rusia. În cele din urmă vom vedea care este deznodământul acestei conversații”, a adăugat Mircea Geoană.

Puteți urmări mai jos întrega emisiune „Deșteptarea României” cu Cătălin Striblea și Mircea Geoană:

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Mircea Geoană: Scutul de la Deveselu a fost conceput pentru amenințări din partea Orientului Mijlociu, nu din partea Rusiei | VIDEO

Autor: Carmen Zanfir