Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, este inculpat

Acesta este cercetat în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru proiectul de canalizare de la Comarnic.

La ieșirea de la DNA Ploiești Mircea Cosna a declarat jurnaliștilor că are calitatea de inculpat în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru proiectul de canalizare de la Comarnic. A fost audiat în dosarul în care e vizat Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta. (AUDIO)

În aceeași cauză, la DNA a fost adus cu mandat și deputatul Sebastian Ghiță.

Ancheta procurorilor anticoruptie din Ploiești vizează mai multe societăți comerciale care aparțin apropiaților premierului Victor Ponta. Una dintre aceste firme modernizează rețeaua de apa și canalizare din Comarnic, beneficiară fiind Hidroprahova, societatea Consiliului Județean Prahova. Este vorba despre Grossmann Engineer Group controlată de cumnatul premierului Ponta, care a câștigat în asociere cu Euroconstruct Trading SRL, firma considerată apropiată Elenei Udrea, licitația pentru extinderea rețelei de apa și canalizare a orașului Comarnic.

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziții la mai multe firme din Ploiești și București, printre care se află și cea surorii lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat peste 50% din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare, la care se adaugă alte 2 milioane de lei din evaziune fiscală. Banii ar fi fost cheltuiți în interes propriu, susțin aceleași surse.