Mircea Cosma, fostul șef al CJ Prahova, condamnat la 8 ani de închisoare. Fiul său, deputatul Vlad Cosma a primit 5 ani

Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat, marți, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la opt ani de închisoare cu executare.

În același dosar, deputatul Vlad Cosma a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar omul de afaceri Răzvan Alexe a primit o condamnare de 2,6 ani.

Acuzațiile au legătură cu atribuirea unor contracte. Decizia nu este definitivă.

Mai exact, DNA susține că “inculpatul Cosma Vlad Alexandru” ar fi primit în perioada 2012-2013 de la reprezentanții unor firme, denunțători în cauză, peste 4.400.000 de lei.

În schimbul banilor, ar fi intervenit la CJ Prahova, respectiv la președintele CJ Prahova, Mircea Cosma (tatăl lui Vlad Cosma)  astfel încat firmele să obțină contracte cu CJ Prahova, privind lucrări de infrastructură.

În acest dosar, deputatul Vlad Cosma este acuzat de trafic de influență.

La rândul său, omul de afaceri Răzvan Alexe este acuzat de trafic de influență și dare de mită în dosar.

Șase ani de închisoare a primit și Daniel Alixandrescu, fost director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean Prahova.

Instanța a dispus și confiscarea sumei de 1 milion 200 de mii de lei în cazul lui Vlad Cosma și a aproape 1 milion 900 de mii de lei în cazul lui Mircea Cosma.

Dosarul a fost trimis în judecată la Instanța Supremă în aprilie 2014.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS