Mircea Basescu sustine ca inregistrarile sunt scoase din context si ca Traian Basescu nu are ‘niciun fel de legatura’ cu relatia sa cu familia lui Bercea Mondial (AUDIO)

Mircea Băsescu susţine că imaginile video difuzate de postul Antena 3 sunt scoase din context, iar înregistrările ar sprijini starea de fapte prezentată de el în plângerea penală pentru şantaj.

Într-un comunicat de presă, Mircea Băsescu arată că preşedintele Traian Băsescu nu are nicio legatură cu cazul presupusului şantaj, iar atragerea sa în acest ‘scandal mediatic nu are niciun suport real’.

‘În primul rând semnalez faptul că atragerea Instituţiei Prezidenţiale şi a preşedintelui României în acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Preşedintele României, Traian Băsescu, nu are niciun fel de legătură cu relaţia mea cu membrii familiei Anghel. Menţionarea numelui lui Traian Băsescu în dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a făcut în sensul concluzionat în cuprinsul emisiunii de televiziune. Am menţionat că preşedintele ştie de cazul lui Anghel Sandu în condiţiile în care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situaţia să fiind de notorietate. Este regretabil că se încearcă denigrarea Instituţiei Prezidenţiale în condiţiile în care preşedintele României, prin activitatea sa din ultimii ani, a încercat şi a reuşit să facă Justiţia să poată funcţiona în România’, spune Mircea Băsescu în comunicat.

El mai spune că pe parcursul cercetării acestui dosar nu va beveficia de avantajul de a fi fratele lui Traian Băsescu.

‘Cu privire la presupusele fapte de corupţie de care sunt acuzat, Justiţia îşi va spune cuvântul, fără a beneficia de avantajul de a fi fratele preşedintelui României’, precizează Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu susţine că imaginile video difuzate de postul Antena 3 sunt scoase din context, iar înregistrările ar sprijini starea de fapte prezentată de el în plângerea penală pentru şantaj.

El spune că a solicitat DNA Constanţa comunicarea plângerii penale depuse de Florin Anghel şi a probelor ce însoţesc această plângere.

‘După ce vom primii aceste înregistrări în integralitatea lor vom putea face alte precizări cu privire la temeinicia lor.’

‘Nu pot să nu observ că secvenţele difuzate sunt scoase din context şi puse în asemenea ordine în scopul de a da impresia că există o legătură de cauzalitate între discuţiile care privesc banii şi discuţiile referitoare la dosarul lui Anghel Sandu. Fac precizarea că aceste imagini trebuie analizate în integralitate şi coroborate cu toate celelalte probe aflate în dosarul de şantaj. Astfel, din interceptarea realizată de procurorii şi ofiţerii DGA a discuţiilor purtate între mine, membrii familiei Anghel şi Marian Căpăţână rezultă fără echivoc natura relaţiilor dintre părţi. Certitudinea este că Marian Căpăţână a împrumutat o sumă de bani de la familia Anghel pe care umează să o restituie şi cel mai important este că eu nu am solicitat şi nici nu a primit nicio sumă de bani’, susţine Mircea Băsescu în comunicatul de presă.