Confidenţialitate

Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat. Decizia nu e definitivă

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu,  poate fi eliberat condiţionat din închisoare. Judecătoria Medgidia i-a admis, joi după-amiază, solicitarea acestuia.

Decizia nu este definitivă. Poate fi atacată în termen de trei zile la Tribunalul Constanţa.

Mircea Băsescu a fost condamnat în iunie la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. E vorba de dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro de la familia interlopului Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial. În schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni pe lângă judecători pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Până la o sentință definitivă, Mircea Băsescu rămâne încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa.

Încă din iunie, de când a fost condamnat, avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă spunea că fratele fostului președinte ar putea fi propus, în septembrie, pentru eliberare condiţionată. Acesta a explicat atunci că din cele 48 de luni de pedeapsă, Mircea Băsescu are de executat o treime, respectiv 16 luni, deoarece are peste 60 de ani.

Potrivit avocatului, din cele 16 luni se scade și perioada în care Mircea Băsescu a stat în arest preventiv – 12 luni şi aproximativ 12 zile. În plus, urmau să fie calculate și zilele câştigate de acesta în urma muncii prestate în acea perioadă.

În aceste condiții, spunea atunci avocatul, Mircea Băsescu ar urma să mai stea închis aproape 4 luni.