Mircea Băsescu a părăsit Penitenciarul Poarta Albă

Mircea Băsescu a părăsit, luni, Penitenciarul Poarta Albă unde a fost încarcerat pentru trafic de influenţă, după ce Tribunalul Constanţa a decis că poate fi eliberat condiţionat.

El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor referitoare la cum s-a simţit în penitenciar şi care au fost cele mai grele momente.

De asemenea, nu a răspuns când a fost întrebat dacă l-a contactat pe fratele său, fostul preşedinte, Traian Băsescu.

Tribunalul Constanţa a decis, luni, că Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, poate fi eliberat condiţionat, decizia magistraţilor fiind definitivă.

Tribunalul a respins astfel contestaţia depusă de procurorii anticorupţie la decizia Judecătoriei Medgidia din 19 iulie, de eliberare condiţionată a fratelui fostului preşedinte Traian Băsescu.

Mircea Băsescu a avut până în prezent trei cereri de eliberare condiţionată, prima fiind depusă în toamna anului trecut.

El a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Acesta a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Mircea Băsescu a fost așteptat la ieşirea din penitenciar de către unul dintre fiii săi și a spus că se simte bine şi că i-a fost dor de copii.

Sursa foto: Feri Predescu, corespondent Europa FM

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS