Mircea Basescu a ajuns in aceasta dimineata la Tribunalul Constanta

Instanța de acolo decide dacă îl eliberează din arest pe fratele președintelui, după ce Tribunalul București și-a declinat competența în acest caz.

La începutul anului 2011, după ce Tribunalul Olt a decis arestarea preventivă a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, fiul acestuia i-a trimis lui Mircea Băsescu 250 de mii de euro, spun procurorii. Banii i-au fost dați lui Marian Căpățână, pentru ca fratele președintelui să intervină pe lângă magistrați, iar Bercea Mondial să scape de închisoare. Interlopul era judecat pentru tentativă de omor.

Dar Bercea Mondial nu a fost pus în libertate. Așa că Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpățână încă 350 de mii de euro. Marian Căpățână este și el trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență.

Cei doi inculpați -spun procurorii – au restituit o parte din banii primiți, dar l-au asigurat pe fiul lui Bercea Mondial că vor continua demersurile – își vor folosi influența pentru ca dosarul să fie strămutat la Curtea de Apel Craiova şi pentru ca Bercea Mondial să fie pus în libertate sau să obțină o condamnare mai mică.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână sunt în prezent în arest preventiv. Procurorii au pus sechestru asigurător pe casele și terenurile pe care le dețin.