Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Usturoiul verde

Usturoiul verde – recunoscut pentru proprietăţile sale curative şi considerat drept regele condimentelor. Se găseşte acum în toate pieţele, aşa că ar trebui să îl consumăm zilnic.
Pentru ca organismul să beneficieze din plin de efectele sale terapeutice, usturoiul verde trebuie consumat proaspăt sau adăugat în preparate la sfârşit, fără a-l fierbe.
Usturoiul verde conţine o substanţă denumită alicină, un antibiotic natural cu spectru larg, dar şi substanţe cu rol antiviral, antiinflamator şi antifungic.

Toate acestea întăresc sistemul imunitar, protejând astfel organismul de infecţii şi alte boli, inclusiv de cancer. O cură cu usturoi verde reduce si riscul apariţiei bolilor de inimă. Studiile recente au demonstrat că o dietă bogată în usturoi verde scade tensiunea arterială, subţiază sângele şi scade nivelul colesterolului „rău”.

Mai mult, usturoiul verde luptă împotriva formării cheagurilor de sânge care obstrucţionează arterele sangvine. În plus, specialiştii confirmă faptul că antioxidanţii din usturoiul verde neutralizează agenţii responsabili de distrugerea arterelor, având şi capacitatea de a preveni formarea plăcilor de aterom, acele depuneri de lipide in peretii vaselor de sange.

Persoanele care suferă de hipotensiune trebuie să evite consumul în exces de usturoi verde. La fel şi cele care suferă de afecţiuni gastrice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.