Minutul de Sănătate: Schimbarea scutecelor

Grija este cel mai natural sentiment atribuit unui părinte. Starea de protecție și de apărare este prezentă în fiecare dintre noi și crește atunci când pe lume apare propriul nostru copil.
O întrebare frecventă care dă dureri de cap părinţilor este: “oare cât timp voi mai schimba scutece?”

Psihologii ne pot ajuta cu sfaturi valoroase. Controlul sfincterian (capacitatea de a controla evacuarea involuntară a urinei şi scaunului) este în strânsă legătură cu maturizarea sistemului nervos.
Este foarte importantă abordarea culturală a părinţilor: dacă aceştia consideră că împrietenirea cu oliţa poate fi începută de la 6-7 luni, odată cu statul în şezut, copilul va percepe aşezarea pe oliţă ca ceva obişnuit, mai ales după mesele principale.

Observarea ritmului micţiunilor poate determina un anumit model, o rutină care oferă o siguranţă părinţilor şi încurajează obişnuirea organismului copilului.

În oricare situaţie v-aţi afla, este foarte importantă răbdarea, atenţia acordată “reuşitelor” din oliţă şi “minimizarea” accidentelor.

Încercaţi să profitaţi de zilele călduroase şi lăsaţi copilul îmbrăcat sumar, tocmai pentru a asocia senzaţia de micţiune cu ”chiloţel ud”. Fiind un bun emolient și formând un strat protector, Cutaden® Bebe conţine un număr minim de ingrediente, special selecţionate pentru rolul emolient și protector asupra tegumentelor sensibile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.