Minutul de Sănătate: Rinita alergică

Vorbim despre rinită alergică, una dintre cele mai frecvente alergii care se manifestă primăvara, din cauza cantității mari de polen din atmosferă.
Cele mai comune simptome ale rinitei alergice sunt strănutul, nasul înfundat sau scurgerile nazale, o senzație de mâncărime a ochilor și lăcrimarea. Rinita alergică se caracterizează printr-o inflamație acută sau cronică a mucoasei nazale.

Specialiștii recomandă evitarea pe cât posibil ieșirea din casă în zilele cu vânt și atunci când există o cantitate mare de polen în aer. De asemenea, hainele trebuie schimbate când intrăm în casă, iar ferestrele trebuie ținute închise. Medicii pot recomanda o serie de medicamente care ameliorează simptomele rinitei alergice. Antibioticele nu sunt recomandate.

Părul animalelor de companie, acarienii, mucegaiul sau fumul de țigară – sunt alți alergeni.
Conjunctivita alergică este un alt tip de alergie la polen și afectează ochii. În cazul acestei afecțiuni, membrana mucoasei ochiului și interiorul pleoapei se inflamează.

Tot primăvara se manifestă şi o altă formă de alergie, un tip de dermatoză – ca reacţie la contactul cu diferite plante, la care se adaugă efectul razelor solare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.