Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Magneziul, mineralul pentru mușchi și nervi puternici

Săptămâna aceasta vorbim despre magneziu, un mineral fără de care organismul nostru nu poate funcționa. Despre beneficiile lui pentru mușchi și nervi puternici, precum și despre ce alimente este bine să consumăm pentru un aport substanțial de magneziu.

În plus, vom afla și cum acționează acest mineral în combinație cu alți nutrienți și ce suplimente alimentare sunt cele mai potrivite pentru tine.

Fie că vorbim despre perioadele în care facem mult sport sau când suntem foarte stresați, magneziul joacă un rol vital: fără el nicio celulă vie nu își poate îndeplini diversele funcții.

Magneziul este necesar pentru stimularea metabolismului, dar și pentru funcția musculară normală. Mușchiul inimii, care este solicitat în permanență, are nevoie de magneziu.

Corpul nostru nu poate produce singur acest mineral. De aceea, e important să obținem suficient magneziu din alimente precum leguminoase, nuci sau produse din cereale integrale.

Dar știați că trebuie să mâncați nouă banane sau cinci kilograme de mere pe zi pentru a vă satisface necesarul zilnic de magneziu? Prin urmare, este importantă o dietă variată.

În fiecare zi eliminăm între 300 și 400 mg de magneziu (prin urină și transpirație). Dacă nu există suficient magneziu disponibil în organism, acesta este retras din depozitele proprii ale corpului, de exemplu din oase sau mușchi, ceea ce va duce inevitabil la o deficiență de magneziu.

Așadar, magneziul este esențial pentru funcționarea normală a sistemului muscular, contribuie la metabolismul energetic normal și la funcționarea normală a sistemului nervos. Printr-un simplu test de sânge, putem afla nivelul de magneziu din organism.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.