Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Îngrijirea corectă a tenului în timpul primăverii

Vorbim astăzi despre îngrijirea corectă a tenului în timpul primăverii, când pielea feței devine din ce în ce mai aspră, uscată și sensibilă. Problemele sunt mai accentuate în cazul unui ten acneic, sau cu pete roșii ori pori dilatați.

În această perioadă, substanțele alergene sunt din ce în ce mai multe, iar apariția prafului irită pielea. În plus, vântul și schimbările bruște de temperatură deshidratează tenul, care capătă un aspect lipsit de vitalitate și ne creează senzația de disconfort.

Dacă ne dorim un chip radios, fără imperfecțiuni, trebuie să începem cu o exfoliere delicată în confortul propriului cămin.

Exfoliantul trebuie folosit cel puțin odată pe săptămână, pentru a debloca porii. Numai așa celulele moarte de la suprafața pielii vor fi îndepărtate complet. De asemena, zilnic, tenul trebuie curățat cu un demachiant sau gel hipoalergenic.

Hidratarea intensivă și în profunzime e de asemenea obligatorie. Diferența majoră între iarnă și primăvară este că în prezent trebuie să ne îndreptăm atenția asupra unor formule mai lejere, cu o concentrație ridicată de apă în compoziție. E important să folosim o cremă care să nu încarce tenul, doar să-l hidrateze. Și să nu uităm să bem cel puțin 2 litri de lichide pe zi – apă, ceai alb sau verde și limonadă.

Totodată, să aplicăm, o dată pe săptămană, o mască de față cu efect de regenerare, iar cele pe bază de nămol și ingrediente marine au și un puternic efect anti-îmbătrânire.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.