Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Hidratarea ameliorează rapid tusea

Temperaturile scăzute și expunerea la vântul rece din această perioadă favorizează apariția afecțiunilor respiratorii, manifestate adesea prin durere în gât.

Am aflat deja că gâtul iritat și tusea seacă sunt de cele mai multe ori nedespărțite. Odată ce căile respiratorii devin sensibile, tusea nu face decât să întrețină cercul vicios al iritației arborelui respirator.

Specialiștii spun că simptome precum tusea seacă și gâtul iritat nu trebuie ignorate, altfel pot apărea complicații care necesită îngrijiri medicale de specialitate și tratamente mai îndelungate și mai costisitoare.

Una din soluțiile pe care le avem la îndemână fiecare dintre noi este hidratarea. Pentru ameliorarea rapidă a tusei, primul lucru care trebuie făcut este o bună hidratare. Este recomandat consumul zilnic a minimum doi litri de lichide nealcoolizate, preferabil la temperatura camerei sau ușor călduțe.

Hidratarea menține umede mucoasele respiratorii și astfel filmul de mucus care le acoperă și le protejează vă putea acționa optim pentru „măturarea” microbilor agresori. Organismul nostru devine astfel mai capabil să lupte împotriva atacului microbian.

De asemenea, o bună hidratare locală, a gâtului, poate fi menținută și asigurată prin utilizarea zilnică a comprimatelor gumate pentru supt, cu 100% ingrediente active naturale.

Acestea stimulează salivația, cu rol benefic în umectarea gâtului. Iar prin compoziția lor naturală, cu lichen de piatră , măceș și nalbă, formează un film protector la suprafața faringelui, ceea ce duce la ameliorarea eficientă a tusei seci, iritative și a gâtului uscat și iritat.

Astfel, poate deveni un obicei sănătos ingestia zilnică a unei cantități suficiente de lichide nealcoolizate, dublată de folosirea zilnică a comprimatelor gumate pentru supt cu lichen de piatră, măceș și nalbă.
Hidratarea contribuie astfel la o apărare puternică a organismului, cu rezultate imediate, de la primele simptome de tuse seacă, iritativă. În plus, este un gest benefic pentru starea de sănătate a întregului organism.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.