Minutul de Sănătate: Greutatea bebelușului

Fiecare copil are propriul ritm de creştere şi dezvoltare. Când analizăm dezvoltarea bebeluşului, luăm în calcul startul acestuia (născut normal/prematur; greutatea la naştere), temperamentul (agitat sau liniştit), comportamentul alimentar (mai mult sau mai puţin mâncăcios) şi diferitele probleme de ordin medical care pot întârzia creşterea în greutate.

În funcţie de acestea, în mod obişnuit copiii pot lua în greutate, în primele 6 luni câte 400-1000 g, apoi câte 500 g în următoarele luni.

Luarea în greutate poate fi influenţată şi de diversificare. Opţiunile părinţilor de a începe mai devreme sau mai târziu introducerea altor alimente în mâncarea bebeluşului pot determina (sau nu) creşterea sau stagnarea greutaţii bebeluşului.

În aceste perioade, scaunele copilului pot fi mai dese sau mai acide, iar îngrijirii pielii acestuia la schimbarea scutecului, trebuie să i se acorde o atenţie deosebită. Pielea delicată a funduleţului copilului este predispusă la apariţia iritațiilor datorită contactului direct cu scutecul umed.

Acesta favorizează menţinerea umidităţii, frecarea cu pielea sensibilă a bebeluşului sau contactul îndelungat cu urina şi materiile fecale.

Crema protectoare Cutaden® Bebe conţine un număr minim de ingrediente, special selecţionate pentru rolul emolient și protector asupra tegumentelor sensibile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.