Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Extractul de Lichen de piatră este de mare ajutor în cazul virozelor respiratorii

Extractul de Lichen de piatră este ingredientul natural cu eficacitate demonstrată în caz de gât iritat și tuse seacă.

Mușchiul de piatră, cunoscut și ca Lichen de piatră, este răspândit pe stâncile și platourile din zona alpină, expuse vânturilor puternice, în jnepenișuri și locuri cu umiditate redusă, în special din Munții Făgărașului, Retezat și Parâng.

Islanda este însă țara care i-a consacrat denumirea științifică: Cetraria islandica, fiind găsit aici pe întinderi mari, în zonele alpine și câmpii, multe dintre ele mărginite de fiorduri.

Studiile fitochimice au evidențiat că mucilagiile sunt principalele ingrediente active ale lichenului de piatră.

Aceste componente active din lichenul de piatră au o structură similară mucinei, care îmbracă și protejează în mod natural interiorul nasului și gatului.

Prin suptul comprimatului gumat cu lichen de piatră se formează rapid la suprafața faringelui un film de protecție care hidratează gâtul, respinge microorganismele patogene și reduce senzația de gât iritat și tusea seacă. Este redat în acest fel confortul la înghițire și la vorbire.

Eficacitatea lichenului de piatră este consacrată și susținută inclusiv de monografiile plantei publicate de Organizația Mondiala a Sănătății și Agenția Europeană a Medicamentului.

Utilizarea comprimatelor pentru supt cu lichen de piatră este de mare utilitate în cazul virozelor respiratorii, dar și zilnic, pentru a menține o bună sănătate a gâtului, care este un prim gest sănătos pentru starea de sănătate a întregului organism.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.