Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Durerea de rinichi poate fi semnul unei afecțiuni grave | AUDIO

Durerea de rinichi este primul semn al faptului că rinichii nu mai funcționează normal. Apare în spate, imediat sub coaste, de o parte și de alta a coloanei vertebrale, fiind o durere intensă și ascuțită.

Rinichii au un rol important în curățarea și filtrarea sângelui și urinei de substanțe toxice sau compuși chimici. Însă, atunci când acestia se acumulează în cantități mari, pot să apară calculii renali, cunoscuți și sub denumirea de pietre la rinichi. Această afecțiune este destul de des întâlnită. Calculii renali reprezintă depozite de minerale și săruri care se formează în interiorul rinichilor.

Eliminarea lor poate fi extrem de dureroasă. Din păcate, simptomele încep să apară atunci când boala este într-un stadiu avansat, iar piatra sau pietrele migrează către tubul ce leagă vezica urinară de rinichi. Durerea ce apare în acest moment este aproape insuportabilă și nu cedează la niciun fel de medicament.

Pot fi însă numeroase cauze care declanșează durerea de rinichi. În cele mai multe cazuri, este vorba de afecțiuni medicale. Mergi imediat la medic pentru că – netratate – acestea pot duce la complicații grave.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.