Minutul de sănătate: De ce este recomandat să folosim gel dezinfectant cu cel puțin 60% alcool

Studiile au arătat că noul coronavirus rezistă cel puțin 30 de minute în aer după ce „sursa” infecţiei nu mai este prezentă, 4 zile pe diferite suprafeţe şi 5 zile pe piele (pe faţă și mâini) sau pe fluidele corporale – transpiraţie ori salivă.

Patogenul care provoacă boala Covid-19 poate să rămână zile întregi pe bancnote, metal și plastic, dar – spun cercetătorii – virusul nu rezistă la dezinfectanți. De aceea este important să ne igienizăm cât mai des mâinile.

Nu atingeţi nasul, ochii, gura și faţa, mai ales după contactul cu suprafeţe posibil contaminate. Nu staţi în vecinătatea persoanelor care tuşesc sau strănută.

Oriunde şi oricând nu uitaţi să vă spălaţi pe mâini cu apă şi săpun, dar şi cu o soluţie pe bază de alcool. Pentru o igienizare rapidă şi eficientă, utilizați gelurile dezinfectante pentru mâini.

Se găsesc pe piaţă în diverse gramaje, iar flacoanele de 50 de ml sunt uşor de transportat.

Pentru ca rezultatele să fie pe măsura aşteptărilor, folosiți produse care conţin cel puţin 60 % alcool. Masați gelul între palme până când acestea devin uscate. Mâinile nu se vor şterge şi nici nu se vor spăla după aplicare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.